Rate this post

آزمون تومر، از آزمون‌های ورودی به دانشگاه‌های ترکیه است و سطح زبان ترکی شما را به‌عنوان یک دانشجوی خارجی ارزیابی می‌کند. این آزمون، مانند گواهینامه‌های زبان انگلیسی تافل (TOEFL) و آیلتس (IELTS) برای تحصیل در ترکیه و اخذ پذیرش از دانشگاه‌های این کشور، از اهمیت بالایی برخوردار است.

مهم‌‌ترین پیش‌شرط‍‌های ورود به دانشگاه‌های کشورهای خارجی، داشتن دانش کافی زبان تحصیلی آن کشور است. امکان تحصیل در دانشگاه‌های کشور ترکیه به دو زبان ترکی و انگلیسی وجود دارد.

کلمه Tomer، مخفف عبارت Türkçe Öğretim Merkezi به معنی آموزش زبان ترکی است. آزمون تومر همانطور که از نام آن مشخص است تنها به زبان ترکی برگزار می‌شود. شرکت در این آزمون و ارائه مدرک مربوط به آن از پیش‌نیاز‌های ورود به برخی دانشگاه‌های کشور ترکیه است.

آزمون تومر برای دانشگاه‌هایی مورد نیاز است که زبان تدریس در آن‌ها ترکی است. برای سایر دانشگاه‌های انگلیسی زبان داوطلبان باید مدرک زبان آیلتس یا تافل ارائه بدهند.

البته باید توجه داشته باشید که نه تنها دانشجویانی که قصد تحصیل در ترکیه را دارند، بلکه تمامی افرادی که قصد کار و زندگی در ترکیه را دارند هم باید مدرک زبان تومر را ارائه بدهند.

هدف از برگزاری آزمون تومر (Tomer)، ارزیابی سطح زبان ترکی متقاضیان است.

انواع آزمون تومر

مدرک زبان تومر در دو نوع ارائه می‌شود، که در ادامه به توضیح‌ هر یک از آن‌ها می‌پردازیم:

گواهی‌نامه تومر (Sertifika)

گواهی‌نامه تومر، در مدت زمان کوتاهی قابل دستیابی است. این گواهی، شامل دریافت سرتیفیکا یا مدرک سطح مقدماتی A٢، سطح متوسط B٢ و سطح پیشرفته C١ است و دارای اعتبار دو ساله است.

دیپلم تومر (Diploma)

دیپلم تومر به معنی داشتن مهارت کامل در زبان ترکی استانبولی است و از لحاظ اعتبار، هیچگونه محدودیت زمانی برای این دیپلم وجود ندارد. دیپلم تومر برای سطوح متفاوت ارائه می‌شود. مدرک دیپلم تومر، نه تنها برای ورود به دانشگاه‌های ترکیه بلکه برای ورود به بازار کار در ترکیه هم مورد نیاز است. بنابراین افرادی که قصد مهاجرت به ترکیه برای کار را دارند، باید در این آزمون نمره C۲ را کسب نمایند.

انواع دیپلم تومر

Elementary Certificate: مدرک ابتدایی
Intermediate Certificate: گواهینامه متوسط
Upper Intermediate Certificate: مدرک فوق متوسط
Diploma: مدرک دیپلم

دو مدرک Elementary Certificate و Intermediate Certificate، نشان‌دهنده مهارت داوطلب در حد متوسط هستند و برای سطوح مقدماتی و متوسطه صادر می‌شوند.

دو مدرک Upper Intermediate Certificate و Diploma برای سطوح بالاتر و پیشرفته صادر می‌شوند و این دو مدرک، عموما مورد تایید دانشگاه‌های دولتی ترکیه هستند. در پایان هر کدام از این دوره‌ها و به دست آوردن نمره نهایی، دانشجو می‌تواند به دوره بالاتر ارتقاء یابد.

آزمون تومر از چهار بخش شنیدن، خواندن، نوشتن و صحبت کردن تشکیل شده است. درصورتی که فرد توانایی پاس کردن یکی از ۴ مهارت اصلی در این آزمون‌ را نداشته باشد، باید در آزمون جبرانی آن شرکت نماید. در صورتی که داوطلب در بیش از یک دوره رد شود، باید دوباره در دوره شرکت کند. درنهایت بعد از گذراندن تمامی دوره‌ها، به متقاضیان دیپلم تومر داده می‌شود.

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پست های مرتبط